marți, 23 noiembrie 2010

POVESTI DESPRE ANOTIMPURI

Cu ocazia sosirii anotimpului alb si sarbatorilor de iarna as vrea sa fac un cadou celor care apreciaza frumusetea orasului nostru si mai ales frumusetea Cetatii Sighisoara, si anume o calatorie prin oras de-a lungul celor patru anotimpuri. Va voi prezenta fotografii de primavara, vara, iarna, urmand ca in weekend sa particip la un WORKSHOP DE FOTOGRAFIE: MISTERELE CETATII SIGHISOARA organizat de revista FOTO-VIDEO si sustinut de redactorul-sef  al acesteia, dl. Florin Crisan, iar fotografiile realizate cu aceasta ocazie impreuna cu multe altele facute in aceasta toamna, urmand sa faca parte dintr-o noua postare intitulata INSPIRATIE DE TOAMNA. Spuneam intr-una din postarile anterioare ca vor urma propuneri pentru calendarul Municipiului Sighisoara pentru 2011. Propunerile raman valabile, doar ca am schimbat numele postarii din CALENDARUL ANULUI 2011 in POVESTI DESPRE ANOTIMPURI. De ce vin cu aceste propuneri ... pentru ca in editarea alendarului pe anul 2010 au aparut niste probleme pe care as vrea sa le mantionez aici cu un ochi critic. Am trecut destul de usor peste faptul ca au fost folosite 9 fotografii de ale mele fara sa fiu intebat si fara sa mi se treaca numele pe calendar sau pe fotografii, nu pot insa sa trec la noile propuneri fara a analiza un pic compozitia calendarului 2010. Cred ca am tot dreptul sa fac asta avand in vedere ca 80% din imagini imi apartin. Deci , sa trecem la analiza:
1. COPERTA: OK
2. IANUARIE: OK
3. FEBRUARIE: OK
4. MARTIE: OK
5. APRILIE: pozitia respectiva as fi avut-o mult mai buna (nu cu lalelele acelea aproape terminate ... de luna mai) ... daca ma intreba cineva ...  
5. MAI: sec ... nici macar o floare
6. IUNIE: arbusti abia inmuguriti de-a lungul barbacanei ... fotografie facuta primavara
7. IULIE: OK (sa zicem ... fotografie super-clasica si depasita)
8. AUGUST: OK
9. SEPTEMBRIE: in aceasta luna copacii nu arata in halul acela fara nici macar o frunza pe ei
10. OCTOMBRIE: aceeasi poveste ... am multe fotografii in care apar culorile vii ale toamnei ... dar
11. NOIEMBRIE: zapada cat gardul ... inca mai este toamna totusi ...
12 DECEMBRIE: fotografie de noapte in ceata totala ... probabil facuta cu telefonul mobil
Bun! Haideti sa facem calculele: 6 OK-uri din 13, deci 6*100:13=46% respectiv nota 5 (rotunjit de la 4,60).
Atunci sa trecem la propunerile mele si poate anul acesta obtinem un ... 6-7!
Vreau sa va mai spun ca o parte din aceste imagini vor face parte din expozitia de fotografie pe care vreau sa o organizez in primavara anului 2011 in cadrul Muzeului de Istorie Sighisoara. Expozitia va contine fie doar fotografii de primavara, fie primavara-vara sau va contine imagini din toate anotimpurile, fiind o reeditare a participarii mele in primavara anului 2009 la expozitia SIGHISOARA DE-A LUNGUL TIMPULUI din cadrul Zilelor Orasului. Decizia o voi lua la inceputul anului viitor si deci, dupa 2 ani, fotografiile mele vor aparea din nou in public!
Deocamdata, vizionare placuta!  
PRIMAVARA









Iata si un remember!
Colajul realizat in primavara anului 2008 cu prilejul manifestarilor dedicate Zilelor Orasului:


VARA
Printre fotografiile acestui anotimp se afla si una trucata, adica este realizata prin suprapunerea a doua imagini. Cine ghiceste care este aceasta, va primi cadou o fotografie in format A4 pe hartie fotografica, iar cine imi poate explica si care este logica faptului ca aceasta imagine nu putea fi realizata fara suprapunere, va primi doua fotografii (acestea contin imagini din Cetatea Sighisoara). 
Astept comment-urile voastre! Succes!













2 comentarii:

  1. Da, se vede deja modul schimbat de abordare fotografica si mai ales editarea. Se pare ca acest work-shop si-a atins tinta. Astept noul mod de abordare foto-video si in cadrul Ordinului Cavalerilor Cerb :)

    RăspundețiȘtergere